lördag 17 april 2010

Lite om mig och mitt projektarbete

Bina Merzaai heter jag och i augusti förra året hade Marie Fröberg, som är en av de som har hand om organisationen Tarwa Onarouz, en föreläsning till oss IB-elever på Hvitfeldtska gymnasiet i Göteborg. Hon gick igenom hur barnen hade det samt visade lite bilder på funktionshindrade etc, som behövde våran hjälp. Hon gav lite förslag på vad man kunde göra och vad som var viktigt att ha för barnhemmet. Men då kanske ni undrar, varför vände hon sig till just oss elever i IB-programmet? På IB har vi något som kallas för CAS (Creativity, Acticity, Service) där vi utöver det vanliga skolarbetet måste göra något inom dessa områden.

Jag hade vid den tiden inte hittat något och var absolut inte intresserad av att rasta hundar eller liknande saker, istället ville jag lägga ner tiden på något större, där jag själv kunde bygga upp något och ha ett lite större mål att sträva efter. Jag hade funderat lite smått på Röda Korset och liknande välgörenhetsorganisationer men då Marie Fröberg hade föreläsningen kände jag direkt att det passade mig perfekt. Dock visste jag inte vad jag skulle göra. Det förslaget jag mest funderade på var att hjälpa till att hitta olika metoder att samla ihop pengar på. Men jag kände att skulle jag komma på metoderna, skulle jag dessutom kunna utföra de själv. Därför bestämde jag mig slutligen för att springa Göteborgsvarvet den 22 maj och samla på mig sponsorer som stödjer mig i mitt projekt och på så sätt tillsammans samla ihop en summa pengar som sedan skickas till barnhemmet i Agadir, Marocko.

Ett plus i kanten är att jag även får träna och fysiskt sätt förbereda mig för varvet. Det är definitivt en utmaning för mig men jag känner att jag vill hjälpa de som har det mindre bra, barn som inte har de förutsättningarna jag själv har. Det minsta jag kan göra är att hjälpa de så gott jag kan. Jag hoppas innerligt att det finns fler där ute som känner som mig och är villig att tillsammans med mig samla ihop pengar och hjälpa till så gott man kan, glöm inte: även det lilla kan göra skillnad!

Jag kommer uppdatera här med träningar, sponsorer, information etc. Titta gärna in här och följ mitt projektarbete som tar slut den 22 maj 2010, i samband med Göteborgsvarvet!

3 kommentarer:

  1. Hej Bina!
    Jag är utsedd till ”insamlingsgeneral” på kontoret. Nu kommer jag att övertyga alla som kommer in på vårt kontor att tömma sina fickor och lägga pengarna i min insamlingslåda!

    Stort lycka till!

    Hälsningar
    Anderz

    SvaraRadera